kaptenisabelle.blogg.se

Min julklapp från Ewe. Hon är ju så förbannat duktig, min fina

Kategori: Allmänt



But I ain't nobodys problem but my own

Kategori: Allmänt

Min ledighet är snart slut och jag känner en tyngd i hela min kropp. Har umgåtts med så många goa människor nu och det är länge kvar tills jag kommer kunna träffa vissa av dem. Bara ta ett djupt andetag och rycka upp sig antar jag. 

Ååka pendeltåg, jag är en loser baby

Kategori: Allmänt

Efter att ha spenderat först två dagar i Loftahammar hos Emma och sedan ca ett dygn hos kusin Carl i Malmö där även bror 1 och bror 2 befann sig sitter jag nu på tåget tillbaka till Linkan. 
Imorgon blir det efterlängtat gos med Ewe! 
Har bestämt att jag får ledigt fram till nyår, sen blir det hårdhandskarna med plugget. 



"Varför har du läst den 13 ggr, fattade du inte de första 12?"

Kategori: Allmänt

Sedan jag skrev här sist har jag hunnit med både Lillejul med familjen samt flytt. Att packa ihop lägenheten får en att inse hur mycket SKIT man har, vilken konsument man faktiskt är. Kan nog utan att överdriva påstå att 80 % av sakerna i min lägenhet hade jag inte rört en enda gång sedan jag packade upp nr jag flyttade in. Har inte riktigt tid nu med jul och tentor och vänner och allt vad det är men senare ska jag ta och rensa rejält. Igen.

Lillejul var supermys, och jag känner för varje gång vi ses hur mycket jag tycker om mina syskon. De är fantastiska helt enkelt. Citatet i rubriken är från Mattias, Thezas sambo och Ludvigs pappa. Jag tycker om när jargongen är lite hård, man kan hacka på varandra lite grann och driva med varandra. Nu i klassen verkar det som att de inte förstår att jag driver, och jag blir ju dels ställd av att de tror att jag/folk faktiskt skulle säga såna saker (som jag ibland kan slänga ur mig) och faktiskt mena dem, och dels blir jag frustrerad. Över vad vet jag inte riktigt. Att de inte delar min humor? Att de möjligtvis tror att jag är en ragata? 

Jaja. Jag ligger nu hemma i mitt gamla rum, hör Lotti och Dennis traska runt i huset. Jag sitter nöjd. 



Japp. Han är sjuk i huvudet

Kategori: Allmänt



Julbesvär

Kategori: Allmänt

Var lite ledsen, sådär som man kan bli ibland. La mig i sängen och grät några tårar, Maya hoppade upp och la huvudet på min arm. Otroligt hur mycket jag älskar henne.



Omgiven av vänner and it feels great

Kategori: Allmänt

Igår var jag på skolan från 8-19, OVERKILL. Men jag fick ut väldigt mycket av dagen vad gäller skola så det kändes bra. Efter skolan mötte jag upp Bachan så gick vi för att äta middag, gick till Karlsson jobb Yellow Fellow, hon var ju dock inte där. Men mysig restaurang och god mat, rekommenderas!
Idag, 4 timmars kemiföreläsning. Sedan in till stan för att träffa Karlsson, Johanna, Malin och Malin. Så mys, varför träffas man inte oftare?? Det är ju tjejer jag verkligen tycker om. Dåligt. 
De andra drog iallafall sen, så jag och Johanna tog en runda på stan. Så nu är alla julklappar fixade också! Jag sitter nöjd. 

Snor bilden av Johanna, eftersom alla är med. Eftersom Johanna är lite bättre än oss andra fick hon vara med på bild 4 gånger.


Idag är det 19 år sedan

Kategori: Allmänt



Den där skånska dialekten är fantastisk

Kategori: Allmänt

Kan. Inte. Sluta. Lyssna. På. Panda.
Lyssnar på en låt, gång på gång på gång, tills det börjar bli tjatigt. Inte tills jag tröttnar, mer tills jag inte känner att jag MÅSTE MÅSTE lyssna. Då testar jag en ny, och fastnar oerhört för den med. 
Hittills har jag kärat ner mig i Dansa Bonne dansa, Rånare, Spegelen, Turbulens, Horisonten, Taggatråd, och favoriten för tillfället - Lia packade. Som såklart inte finns på Youtube, så jag bjussar på Spegelen istället.
 
 
MEN en liten textrad från Lia packade får ju faktiskt plats:
 
Jag halsar all din luft och håller andan i en minut. 
Jag håller din hand bakochfram och ändå passar de varann.
Nu vet jag inte ens hur jag ska känna mig,
för jag har aldrig känt för nån som dig. 

Sen låg jag där på mattan

Kategori: Allmänt

Gick och la mig vid 7 igårkväll, upp 3 timmar senare. The secret life of Walter Mitty, Deliveryman och American Hustle stod på listan. Blev besviken eftersom inte någon av filmerna jag hoppats på visades, men alla tre var helt okej. Känner inget behov av att se någon av dom igen, och jag skulle nog inte sett dom på egen hand, men helt okej. 
Första var en komedi med Ben Stiller, den typen av komedi där man undrar vad i helvete som händer och man mest skrattar för att skämten är sjuka i huvudet. En vanlig man som dagdrömmer mycket eftersom hans eget liv är väldigt händelselöst. 
Den andra filmen var nog den bästa av dem, också komedi med Vince Vaughn. Han var spermadonator för flera år sedan och det visar sig att han är pappa till 533 barn, varav ett hundratal vill veta vem han är och försöker stämma honom för att han vägrar träda fram och berätta vem han är. Han har fått brev från alla och börjar leta upp dem för att hjälpa dem i sina liv, utan att berätta vem han egentligen är. Oväntat mysig! 
Sista var ett dumt val att ta sist, lite för tung och djup att se 5 på morgonen. Med bland andra Bradley Cooper, Christian Bale, Amy Addams och Jennifer Lawrence. Utspelar sig på 90-talet, 2 bedragare måste hjälpa FBI med att sätta dit andra bedragare för att slippa fängelse. Christian Bale är ju bra i allt han gör, han räddade hela filmen från att bli en flopp. 
Sen vid 8 imorse drog jag hem med Julia och sov till 12, dags för skola och kemilabb. Resten av klassen skrattade åt hur borta vi fyra såg ut. Efter det drog jag till stan för att fika med Karlsson, tänkte försöka hålla mig vaken tills det är dags att sova. 

Förövrigt - Spegelen med Panda Da Panda. ÄLSKAR. Skånska dialekten sätter igång mina endorfiner. 

Egenkära julklappar

Kategori: Allmänt

Gick en runda på stan idag, köpte en kjol, T-shirt, skjorta och halsduk för det trevliga priset 585 kr på Monki, jag sitter nöjd!  Blev även ett nagellack från Åhléns och en kofta från Cubus. Vaddå att det är två veckor kvar till jul och jag inte handlat en enda julklapp än, skiter väl jag i. 
Inatt blir det bio med Rebecca, Julia och Linnea. Taggaaaaa

Snow what R U doing? Snow STAHP!

Kategori: Allmänt

Julörhängen och ett guilty pleasure i form Justin Bieber i lurarna. 
Och ja. Är örhängena röda är dom juliga. 


"Jaha är det såååå det är"

Kategori: Allmänt

Rubriken är ett citat från idag av Hanky, i matten. Som vi hade tenta på för snart två månader sen. Needless to say, han ska göra omtenta. Fick mig ett gott skratt. Johans uppenbarliga kärlek till Henke gör ju allt så mycket roligare också. 
Annars då. Sitter på bussen hem, har haft skola från 8 imorse till 21. Kuwl. Hade helt seriöst bestämt mig för att hoppa av imorse, men sen när jag kom till skolan kändes det bättre. Så jag kämpar vidare :) 
Gick till bussen med Tom och Sarah som jag hade labben med, när vi väntade bussen kom ett gäng grabbar från klassen och på bussen satt sen Hanky. Klassträff med andra ord. Hanky hade köpt bigpack nötkrokant, hungriga som alla var mosade vi in dom, knappt allt vi lämnade plasten. Gott. Dagens lifesaver.
Det var allt för idag kära vänner. Imorgon har jag bjudit in mig själv till Lotti och Dennis på middag.

Jag hade ju kunnat ha det bättre

Kategori: Allmänt

Pluggar fysik, kan på rak arm komma på ett antal saker jag hellre skulle göra. Äter pepparkakor för att göra tillvaron lite bättre.
Imorgon går jag i skolan 8.15-21.00 #älskalivet #jagärintebitter



Det här med folk man trivs med

Kategori: Allmänt

Perme hörde av sig i veckan och sa åt mig att avvara några timmar i helgen eftersom hon skulle hem. Så efter lite problem med att hitta parkering (det visade sig att det är svårt att ge vägbeskrivning när man inte riktigt förstår exakt vart personen befinner sig) tog vi en lunch tillsammans, och sen vidare för en fika. 
Jag har inte tänkt på det innan, men kände att det var länge sen jag skrattade på ett så fritt sätt och länge sen jag pratade med någon som är så sjuk i huvudet. 


Jag sitter nöjd

Kategori: Allmänt

Dagen börjar med att jag ser att det är snö ute, åker till skolan och pluggar med Johan. Senare träffar jag Karlsson för en fika, och påväg hem ringer jag Ewe för ett samtal om allt och inget. När jag kom hem kollade jag ikapp julkalendern, så jag kunde titta på dagens avsnitt på tvn.
 
Nu sitter jag i soffan med julmust, pepparkakor och klementiner med tända ljus runt mig och lyssnar på julmusik, för att snart sätta igång en film.
 
Jag sitter rätt nöjd asså.
 
 

"I'd go get my mom. I'd be after that"

Kategori: Allmänt

Finner den här videon fantastiskt rolig, har en liten celeb-crush på Jamie också. 
 
 
Försov mig imorse till klockan 10, började 8... Härligt. Som tur va hade vi inget obligatoriskt idag och gulle-Johan skickade sina anteckningar så det löste sig ändå. 
 
Helgen var helt underbar.