kaptenisabelle.blogg.se

En sån dag

Kategori: Allmänt

Har varit hungrig hela dagen, samt törstig, ont i huvudet, gnällig. Slet sönder mitt superfina halsband jag fick av Ewe, men det var inte första (eller sista) gången jag fått vredesutbrott. ÄLSKAR såna dagar när inget är bra. Men nu har det vänt, nu sitter jag här i mitt superstökiga rum med insikten att jag har så långt hår att allt får plats i en (väldigt ful) fläta.
 
 

Äntligen helg

Kategori: Allmänt

Igår var det massa tävlingar för nollorna, vi har tydligen vunnit varje år och igår vann vi igen! (Kan bero på att vi la några timmar på att träna).
På kvällen sen var det segerfest, men jag åkte hem till sjuklingen Leo efter tävlingarna och blev kvar där med Lego-filmen, Super Mario och pizza. 
Ett väldigt bra beslut. 






Snart har en vecka gått

Kategori: Allmänt

När det inte är nollning är det mest information, skolan kommer inte igång på riktigt förens måndag. Igår hade vi först 2 sjukgymnaster som var och svarade på frågor, sen hade vi en till som också jobbar som lärare som pratade lite. Vi vill börja plugga nu nu!

På kvällen var det först förfest, hela klassen + faddrar pressades in i en lägenhet, sedan vidare för fulsittning med logopederna. Hamnade bredvid Carro, vilket va nice. Hon hade ett uppdrag, att skratta överdrivet högt varje gång toastmastersarna drog ett rim (vilket var hela tiden de sa något). Jag skrattade så jag grät. Bra gyckel av lite olika festeriet också, kul att se Lovisa som jag gick basåret med (festeriet för sjuksyrrorna). 
Fast vårt festeri var såklart bäst. 






eh

Kategori: Allmänt

Klarade inte fysiktentan idag men vad bryr jag mig om det, inte nog med att jag fick luncha med Johan, jag sitter nyduschad i en bambi-tshirt med Mumfords på hög nivå och väntar på mina finisar Hanna och Diddi som ska sova hos mig inatt.

Försök till diskreta selfies i stan

Kategori: Allmänt





Måste ha det här fantastiskt fula bandet runt huvudet. 
Fun story, gick med en fellow nolla och kom fram till att det var fritt fram att ta av skylten. Precis när vi tagit av den gick två faddrar förbi. 
Oups. 

Veckan i bilder

Kategori: Allmänt







Smygfoto, ba för att han är så söt att man kan dö. 

det där med bästa kompisar

Kategori: Allmänt

Ibland kan jag bli ledsen över att folk inte förstår mina och Ewes internskämt. Typ.
 
Den är jävligt rolig. 
Eller typ
 
CHUPACABRA.
 
Eller den allra senaste. VILDENORT. (short for voldemort)
 
 
 

fyskäms

Kategori: Allmänt

 

Få saker får igång mig lika mycket

Kategori: Allmänt

Som sexuella övergrepp mot barn. Som herrn i videon säger i en annan intervju, det är en nästan primal känsla som kommer över en. 
  
 
Det gör mig även irriterad att de på hemsidan har tagit med partiernas syn på det hela, men dom har INTE tagit med SD, som är ett parti som faktiskt tycker att straffet ska höjas. Åt helvete med SD, men jag läser på många ställen att det startar debatter och bara kastar bränsle på elden. DUMT. DUMT att debatten ska handla om SD istället för det som faktiskt tas upp i videon. 
 
Irritationen är ett faktum.
 
 

Kanske gick något överstyr

Kategori: Allmänt

Av någon anledning gick jag in på Malins gamla blogg, känner mig tvungen att dela med mig av några bilder. (och videor)
Alla är så himla småååå
 
 
 
Varför har jag aldrig sett de kommande två bilderna innan??
 
Första gången vi var ute tillsammans eftersom barnen är ett år yngre än mig
 
Abrupt slut.
 
 
 
 
 
 

Jag hade en VÄLDIGT bra lördag

Kategori: Allmänt








Shoppa loss

Kategori: Allmänt

Skulle in till frissan och till Ewe, slog två flugor i en smäll och fick in några fler när jag passade på att fixa lite ärenden. 

Överväger att börja använda glasögon konstant istället, men tycker dom jag har nu är för grova så tänkte lägga lite pengar på ett par nya bågar istället för linser (vilket är ohyggligt dyrt, vart är min studentrabatt där?). Svårt dock, när man inte är van vid andra bågar. Men hittade ett par som jag gillade formen men inte färgen, så han skulle höra av sig på måndag om de finns i annan färg. 

Sen tänkte jag försöka mig på balsammetoden, så av någon anledning la jag 250 kr på balsam. Eeeeeh. Nästa gång blir det balsam på coop.

Ska försöka mig på vattenfast eyeliner och se om det funkar, ni kanske minns mina problem. Ser ut såhär just nu, efter en halv dag 
Eller ja, jag såg ut så efter en timme men om man ler och går fort så ser ingen. 

Plattade håret innan för att frisören skulle slippa, tar ju sån lång tid och dom vill alltid göra det. Trot eller ej, hon fick det lite plattare ändå. Ssssssslickat.

Sen köpte jag present till Ludvig som fyller snart, nya skor (yesss hittade äntligen såna jag vill ha) och en skjorta på myrorna, hajkon tajkon.



Om 10 minuter ska jag gosa med Ewe! 

Jobbat sista dagen, whoop!

Kategori: Allmänt

Jobbade över både igår och idag, så nu kan vi vara lediga imorgon (vi skulle jobbat då också), så jag kan plugga fysik HELA dagen, hallelujah! (Skämt åsido, skönt att kunna fokusera på det). Var och tränade med Elin efter jobbet, sån duktig. Hade glömt min mobil hemma, det var nog det bästa jag gjort på hela veckan. Asskönt att vara utan den. 
 
Men. På tal om träning. Fått det påpekat till mig av mer än en person att "jag trodde sjukgymnaster ska vara träningsglada", vilket jag väl kan hålla med om till viss del, men yrket intresserar ju mig av helt andra anledningar (även om jag börjat tycka det är kul att träna). Några tjejer från nya klassen har lagt till mig på Facebook.
 
Såna. Jädra. Biffar.
 
Hejnublevjagnervös. Vill inte att det ska bli som på Himpan, där både lärare och elever sa rakt ut att jag inte hade där att göra eftersom det inte var min absoluta dröm till döden. Nervös, som sagt.
 
Fast, jag är rätt glad ändå. För imorgon ska bilen bli upphämtad, tack och hej till den jäveln. Jag har fått OK att börja leta lägenhet att köpa. Och, efter att i ca två veckor längtat ihjäl mig tog jag upp telefonen och bestämde dejt med Ewe imorgon kväll. 
 
 
 
 
Nu ska jag sova. Pensionär blev jag kallad.
 

Kontrollbehov och sånt

Kategori: Allmänt

Pratade med Ewe om en grej och så kom mitt kontrollbehov på tal. För att citera, så skrev jag "[...] känns bra i mitt kontrollbehovshjärta som måste skriva listor för att må bra".

Där har vi ju då en av de punkter där jag och Ewe skiljer oss ganska rejält. Hon gillar när saker är spontant, jag vill ha det planerat så mycket det går. HATAR att inte veta. Vilket inte alltid klaffar jättebra (typ när man ska planera en resa till Grekland tillsammans)

Iallafall, började skratta för mig själv när jag kom på det. Såhär pluggar jag till mina tentor just nu:




Skrivit upp alla uppgifter jag ska göra, ett papper för varje kurs. Så kan jag stryka dom uppgifter jag gjort, få lite överblick. Ordnat efter avsnitt som ska göras.


Viktigt att ha en översikt över vilka ämnen som ska gås igenom. Grönt för färdigt och ljusblått för "behöver tränas mer på". Ena tentan på vänster sida om strecket och den andra på höger sida.



Vilka sidor som ska läsas, vänster spalt är fysik 1-boken och höger är fysik 2. Inramat rosa betyder att det finns extra papper att läsa på från läraren.



Så sorglig. Såhär ser det iallafall ut hos mig just nu. 

För att det här är så fint

Kategori: Allmänt

 
 
 
Känner mig för övrigt rätt emo just nu. Det får man göra ibland. Om inte annat är det en bra anledning till att sätta på något gott på tvn, typ firefly eller vikings eller varför inte Sherlock.
 
 

Heja Heja Heja

Kategori: Allmänt

 
Helt förvånad, det (mesta) går faktiskt riktigt bra i fysiken. Tror det jag behövde var en paus, blev för mycket vilket resulterade i att hjärnan låste sig. Fysik är ju nästan kul!
 
Va fö ascool häromdagen (igår?) och hade bambitröja och olikfärgade naglar, what what
 
 
Gillar Troyes nya låt, den är go!
 
 
 
Det var faktiskt dags för en kaffepaus, nu tillbaka till cirkulära centralrörelser!

Ca 5 minuter av dubbelvikt skratt

Kategori: Allmänt

 

Dafuq hörrni

Kategori: Allmänt

 
 
 

Va en sväng på myrorna idag

Kategori: Allmänt

Fick med mig en guldklimp hem.
 
 

JAAAAAAAAAA

Kategori: Allmänt

 

Missing the homies

Kategori: Allmänt



Bengtsson missuppfattar

Kategori: Allmänt

Skulle träffa Börje, men missuppfattade tiden med sisådär 3-4 timmar, så jag har lite tid att döda nu. Hann göra mig fin och allt teomä. 
 
Men men, kan ju alltid plugga lite mer. Ska ba vila hjärnan någon kvart till först. 
 
 
Varför, när man känner sig fin, får man inte till det på bild? Kanskevillvaego.
 
Fast livet är rätt bra ändå. För när jag sitter i min säng ser det ut som att jag har vingar.
 
 
Och när jag satt där kom "Fågel" igång på spotify, vilket jag tyckte va kul. Så jag tog ett kort. Massa tänder. Och ne, jag har inte mat mellan tänderna. Råkar bara ha en liten glipa där. 
 
 
 

Tears

Kategori: Allmänt

Varför kunde man inte varit så intelligent att man klarade det på första försöket?
 Eller andra för den delen.




Kan inte fokusera, tänker på onsdag. Två dagar kvar. 

I samma stund så vet jag att allting har ett slut

Kategori: Allmänt

För det första, jag är fantastiskt sams med mitt Netflix just nu. Efter en liten eftertanke kom jag på hur man kan fixa så man får ett annat utbud än det svenska urdåliga, så nu är Netflix en liten guldgruva. 
 
För det andra har jag (med ett litet undantag) jobbat min sista dag nu, vilket är så fantastiskt otroligt skönt.
 
På onsdag kommer jag få antingen väldigt positiva eller väldigt negativa nyheter. Å ena sidan vill jag att det aldrig ska bli onsdag, och å andra sidan vill jag att det ska vara onsdag nuuuuuuuu.
 
Kan även dela med mig av en av de där sakerna som jag inte ville berätta om häromdagen. Den väldigt nerkortade versionen.
Jag lånade mammas bil, rådjur/hjort sprang ut i vägen, jag totalkvaddade mammas bil, köpte ny bil till mamma för det priset den förra bilen kostat, visar sig att han lurade mig REJÄLT, varenda liten grej är fel med den där bilen och jag skulle tutta eld på den om jag kunde, och mamma skulle med största sannolikhet hjälpa till. Har lagt ner ett antal tusenlappar på den där bilen nu, och idag ringde jag polisen och polisanmälde honom. Herregud, har aldrig önskat en annan människa illa innan, iallafall inte såhär. 
 
Annars då? Känner mig rätt nöjd med livet just nu. Det kommer och går som alltid, men just precis nu känner jag mig glad. (Kan ha något att göra med skadeglädjen att få säga till idioten att jag polisanmält honom).
 
Tack och hej från mig