kaptenisabelle.blogg.se

Nu är jag glad igen

Kategori: Allmänt

Efter att ha haft ett litet avbrott från livet lördag-tisdag och inte ätit eller lämnat lägenheten känner jag mig nu nöjd med tillvaron igen.
Längtar ohyggligt till helgen, ska sova hos Theza fredag och sen åker vi till Daniel lördag morgon. 


Min ångest släpper lite

Kategori: Allmänt

 
Jag är tydligen bättre än jag tror

Smycken som betyder något

Kategori: Allmänt

Jag tycker ofta inte om när folk köper smycken till mig, jag är väldigt kräsen med vad jag använder. Men samtidigt så använder jag bara smycken jag fått från andra... Vilket är lite konstigt kanske. 
Har mina favoriter - det är två armband, en ring och ett halsband. Det ena armbandet har jag fått av mamma, och det andra TÄNKTE jag ge till Ewe, men jag gillade det för mycket så jag behöll det själv hehe... Ringen har jag fått av familjen de Haan och halsbandet har jag fått av Lotti och Dennis. 
Har även en till ring som jag gillar väldigt mycket som jag köpte när jag var i London med Hanna och Diddi men den fastnar i kläder, så den är lite jobbig att ha... 
Iallafall, det jag skulle komma till är att när jag känner mig ledsen/ensam/behöver motivation så tar jag på mig smyckena för det känns som att jag har personen jag förknippar med smycket med mig, vilket jag inser låter astöntigt. Men ändå. 





Välkommen till fysik a

Kategori: Allmänt




Back off loneliness and hello tenderness

Kategori: Allmänt

En riktig uppdatering för en gångs skull då. Sitter på bussen in till skolan, herreGUD vad mycket av mitt liv som har spenderats på en buss. 
Iallafall - jag fick godkänt på mattetentan, superglad. Biologin har vi inte fått tillbaka än. 
Och nu vet jag inte vad jag ska säga mer... Låt mig återkomma. 

Bara läs den, nunununu

Kategori: Allmänt

Hazel är 17 år och kommer aldrig att bli frisk igen. Det har hon vetat sedan dagen då hon fick sin cancerdiagnos för tre år sedan. 
Hazels mamma är orolig för att Hazel ska missbruka Americas Next Top Model och bli allt mer isolerad hemma vid teven. Depression är ju en vanlig bieffekt till cancer har hon läst (Hazel menar att det inte är cancern som gör henne deppig - det är vetskapen om att hon ska dö). 
Lösningen blir att anmäla Hazel till kyrkans stödgrupp för unga med cancer. Men mötena visar sig vara allt annat än uppiggande och följer ungefär samma mönster som ett AA-möte.
Men en eftermiddag i den där stödgruppen förändras livet. Augustus Waters, friskförklarad från sin cancer, dyker upp. 
Hazel möter Augustus Waters blick och deras kärlekshistoria ska komma att bli en sådan som poeterna diktar om. E p i s k
Det här är en berättelse om cancer, visst, men det är framförallt en förkrossande vacker och gripande historia om livet, Hazel Grace och Gus. Om att vara ung och ändå stå med ena foten i graven. Om att tro att man aldrig mer kommer att bli glatt överraskade. Om att få sin sista önskan uppfylld.
Att få beröras på så många sätt, skratta, komma till insikter och gråta, är litteratur när den är som allra bäst. 
 

Det går inge bra nu

Kategori: Allmänt

Som alla känner till har livet sina ups and downs, och just nu är det väl inget vidare. Tappat motivationen för skolan helt, vilket gjort att jag hamnat efter och när jag väl kämpar för att komma ifatt fastnar jag bara. Trött på skola, trött på folk, trött på det mesta. Saknar Ewe, saknar Perme, saknar Nico, saknar Diddi. Känner mig fast och uttråkad. 
Så. Grattis till det pep-talket.  

Grattis till jobbet, ut och fira!

Kategori: Allmänt

 
 

Snart helg, skönt!

Kategori: Allmänt

Nya kurserna har börjat nu, det är väl inte jättekul men bara bita i det. Blir dock lite störd på att alla lärare hela tiden säger hur svårt det är och hur många som inte klarar det, ganska oinspirerande. Visst, bra att man är förberedd på att det blir tufft men blir ju fan galen. Väntar även spänt på att få reda på hur det gick på tentorna, snälla gud ge mig ett g.
Träffade Karlsson idag, efter att hon fått jobb på heltid här i Linköping! Kul kul, glad för hennes skull :)
 
Imorgon har jag en fysikföreläsning, sen drar jag till Göteborg och spenderar helgen med storebror :) Kommer bli supermyz.
 
One Direcions nya låt går för övrigt på repeat i mina öron.
 

Sååååjaaaaa!

Kategori: Allmänt

Mattetenta och biologitenta avklarad (y) biologin bör väl bli ett g på men mattetentan är väldigt osäker, efter att ha kikat facit tror jag att det blir mellan 6 och 9 poäng - det krävs 8 för godkänt. 
Igår kom Karlsson hit, fikade och shoppade och snackade, gjorde iordning oss och drog på förfest hos Johan, sen utgång. Kuuuul! 
Idag blir det iordningfix hos Johan (japp, vi gillar att hänga där), sen förfest hos Mathias med resten av klassen och så vidare mot tentakravall, halloween :D jag ska vara häxa, Julia zombie, Johan känguru och Robert ska va DigitalBox Robert (inte helt säker på vad han kallas).
Det gäller att fira friheten, på måndag börjar kemin och fysiken på fullt ös (den 10e december går vi i skolan från 8 på morgonen till 9 på kvällen, kemi föreläsning, fysik föreläsning+lektion+labb. Skjut maaaaj)