kaptenisabelle.blogg.se

My mad fat diary

Kategori: Allmänt

Karlsson tyckte inte det var bra. Så jag tänker spoila.
Jag är kär. 
 
 
TITTA PÅ VIDEON OCKSÅ ALLA KÄRA VÄNNER SOM TYCKER JAG ÄR NÖRDIG OCH INTE BRYR SIG!! Den är bara några minuter lång älsklingar.
 
 

Ny dator, glad tjej

Kategori: Allmänt

 
Nu: Hoppa på cykeln för en tur in till stan och träffa Bachan!

Dagen

Kategori: Allmänt

Idag har det hänt både bra och dåliga saker. 
 
De bra sakerna:

  • Fick min macdator!
  • Trailern till The Fault in Our Stars har kommit. Vet inte om ni kan inse hur mycket jag tycker om den boken. Den ligger väldigt tätt efter den bästa av de bästa, The perks of being a wallflower. Lägger in trailern längst ner om det skulle vara någon som missat den på Facebook :)
 
De dåliga sakerna:

  • Trodde jag skulle få göra komplettering på fysiken, fick ett poäng  under så det blir omtenta.
  • Jag fattar inte hur min nya dator funkar. Alls.
 Nu är det jättedags att sova
 
 
PS. Tror det är samma låt i trailern till Tfios som i trailern till The perks

Kemilabb

Kategori: Allmänt

Varit lite orolig, känt att det är mycket att lära på så kort tid i kemin nu, kemi b på 3 veckor. Trots VG i kemi a har jag inte fattat särskilt mycket hittills, och halva tiden har gått. Sover dåligt på nätterna, tappat aptiten och all motivation. Försöker att inte oroa mig för det som kommer utan fokusera på det som är nu, men det gnager hela tiden i bakhuvudet att "snart kommer fysik b och matte D+E och antagligen omtenta i fysik a", fan fan fan. 
Idag hade vi en kemilabb på 4 timmar. "Jag kan ju inget än, ligger så mycket efter, har knappt pratat med någon av de andra som läser kemi b, lärarna vi har på labben är skitstränga". Fan fan fan.

Vet ni hur ROLIGT det var på labben? Skrattade mig igenom den, det gick galant, lärarna var jättebra. Satt innan och läste i boken, fattar massor. SÅ HIMLA GLAD. Fick IG på fysiktentan - det löser sig. 






Pulka!

Kategori: Allmänt




Ny vecka

Kategori: Allmänt

Fredag lördag spenderades med Ewe (ja, det var typ så bra som något kan bli), lördag kväll fick jag besök av Julia och Linnea och gårdagen SKULLE jag pluggat kemi, men jag fastnade framför "My mad fat diary", en brittisk tv-serie med 6 avsnitt, om en överviktig tjej som hamnat på psykhem efter att hon försökt skada sig själv pga depression. Serien börjar när hon får komma ut efter 4 månader och man får följa hennes liv när hon skaffar vänner, försöker dölja för omvärlden att hon lider av depression, hur hon blir behandlad pga sin vikt samt hur hon tacklar det, OCH - när hon blir kär. DÖR lite inombords av gulligheten, men ska inte berätta något eftersom jag försöker få Karlsson att kolla på det. Gillar relationen mellan henne och alla i nya gänget (bortsett från henens bäsa vän, hon är dum i huvudet). Säsong 2 ska börja i februari, whooo! 
 
Kort klipp från första avsnittet. JAG ÄLSKAR DIALEKTEN. 
 
 
Sen kan man ju fundera på varför jag döpte inlägget till "Ny vecka", kanske hamnade lite off track.

Där ser man vad som kan hända

Kategori: Allmänt




Tjejkväll

Kategori: Allmänt










Godmorgon!

Kategori: Allmänt



???

Kategori: Allmänt

Händer det verkligen på riktigt, vågar man hoppas? Håller tummarna, hör av mig på fredag!

"Jag heter inte Johhny"

Kategori: Allmänt

Har säkert redan berättat att Johan hatar när vi kallar honom Johnny, kanske tillochmed har lagt upp den här bilden. Internskämt är ju inte heller kul när man är utanför, men asså - det blir inte mycket roligare än såhär


Mupp-Maggio

Kategori: Allmänt

Igår när jag städade kom Karlsson förbi. Hon fördrev tiden på egen hand...

Lagade mat tillsammans på kvällen och kikade på film. 
Idag började föreläsningarna igen, Kemi B på 3 veckor, TAGGGGGA. Som tur är så är det den roliga delen i kemin :) 
Imorgon först skola, sen ner på stan för att köpa nya brallor. Köper man budget får man va beredd på att dom spricker. Tror jag får Maggio på släp.
På onsdag efter skolan ska jag träffa Calle som kommit hem från Indien, och på torsdag blir det tjejkväll med Maggio och Malin :D



Underbara underbara vänner

Kategori: Allmänt



Vilket uffbarn

Kategori: Allmänt

Kom på mig själv med att sitta såhär vackert när jag kollade på film förut, kände att jag var tvungen att dela med mig av det. Hahaha. Needless to say så uppskattade jag inte det som hände i just den scenen.



Late night studying

Kategori: Allmänt

Det är tydligen bra att läsa igenom svåra saker halv 12 kvällen innan tenta, har haft 3 AHA-upplevelser de senaste 5 minutrarna.  

Kemin

Kategori: Allmänt

Imorgon är kemitentan, känner att det är synd att jag har fokuserat på fysiken så mycket, tror jag skulle kunnat få en 5a i kemin annars. Tycker det är så himla kul. Spännande att jag fick IG i kemi när jag läste det på IB, KAN det ha något med läraren att göra? Nej nej.
Förstår allt i kemin (till skillnad från många av mina kära klasskamrater) bara det att det är mycket att få in, vet inte om jag hinner lära mig allt utantill. Gjorde en övningstenta nyss från förra året, max poäng är 60 med G-gräns 30, jag fick 37. Det var 2 uppgifter med många poäng som jag inte kunde alls, läsa på lite mer om det så ska det nog gå vägen. Behöver bara G men skulle vara skönt för självförtroendet med lite högre :)

Ibland älskar jag människor

Kategori: Allmänt

Min mobil ringde, okänt nummer. HATAR när folk ringer och jag inte känner igen numret, men svarade iallafall. En lärare på skolan har hittat min kalender som jag tappade för några månader sen. BLEV SÅ HIMLA GLAD. Kalender som kalender tänker ni, men har foton som framsida och ett av dem är från när jag var liten på familjen, den enda kopian och har ingen aning om ifall negativet finns kvar och isåfall vem som har det. Blev jätteledsen när jag trodde att jag tappat fotot, och nu visar det sig att jag kan få tillbaka det. Jaaaa! :)

Värt några tårar

Kategori: Allmänt

"Hmm, sugen på att gå på konsert. Kanske ska kika runt lite på internet. Passa på att kika på vad Paolo har för sig." Finner detta:
 
 
 
 

Efter-tenta-misär

Kategori: Allmänt

 

Foxy laaaaadeh

Kategori: Allmänt

 

Så fint, mysfaktor 5000

Kategori: Allmänt



 

"Oavsett om du tror att du kan eller inte kan, så har du absolut rätt"

Kategori: Allmänt

I fredags drog jag, Maggio och Johnny till IKEA för att kika runt lite, sen lagade jag och Maggio pyttipanna med ägg hemma hos mig, och skulle vidare ut för en öl vilket slutade med bowling med hennes arbetskompisar. 
 
Igår åkte jag, Theza och Ludvig till mamma med kinamat, så spenderade vi kvällen där. Supermys. Både jag och Theza får alltid sån grov ångest när vi ska säga hejdå, som Theza sa igår "det känns alltid som att det är sista gången man ses". Inte helt ovanligt att någon av oss ringer upp den andra och tjuter sen, haha. Stabila. 
Theza har slutat snusa och fick en liten bok av sin kompis om uppmuntran, rubriken är ett exempel. Såna grejer är ju cheesy men jag tycker ändå att det funkar, jag blir verkligen motiverad, haha. Sen får man ju dra en gräns någonstans men. 
 
Ikväll har jag inplanerat en Skype-dejt med Ewe, NICE.
 
En sån liten bebis!
 

Hur jag pluggar

Kategori: Allmänt

Kvällen innan: Amen om jag sätter larmet på 9 imorgon vaknar jag ju skapligt.
09:00: Okej, ska bara ligga och dra mig lite, kanske kolla tumblr.
09:30-10:00: Okej, dags att gå upp och äta frukost. Kollar på ett avsnitt av *serie* till frukosten.
11:00: måste kolla tumblr igen sen ska jag plugga
12:00: vafan, dags för lunch ju. Lagar mat och sen kikar på ett till avsnitt av *serie* till lunchen, så pluggar jag sen.
14:00: vafan. dags att börja plugga nu.

Hamnade under saxen

Kategori: Allmänt

Har så länge velat klippa mig kort, har inte vågat. Hade ju kort i högstadiet, och jag såg ut som en svamp. Är så nöjd, mycket nöjdare än jag trodde att jag skulle bli. Jag älskar det, och jag känner mg snygg i det! Vet att många tycker det är "okvinnligt", men det skiter jag i. Alla har olika smak, och huvudsaken är att jag är nöjd. 


Det här var roligare än det borde varit

Kategori: Allmänt



Johnny gillar Photoshop och Leonardo

Kategori: Allmänt


 

En vecka kvar till fysiktentan

Kategori: Allmänt

Och jag borde tentaplugga, istället tar jag selfies



Jag äääälskar bebisar

Kategori: Allmänt



The queen of procrastination

Kategori: Allmänt

Herregud, att det ska vara så svårt. Grejen är att jag har gått igenom allt som jag ska gå igenom, så nu gäller det bara att plugga in allt, och jag vet inte riktigt vart jag ska börja. Så då börjar jag inte alls. Låter väl bra va?
 
För att övergå i ett roligare ämne såg jag Clueless igår. Jag har sett den innan, men gillade den inte då (man kan ju fråga sig varför jag såg den igen isf) men den var faktiskt bra! Har upptäckt att jag gillar lite äldre filmer, från typ 80-90-00-tal. Om någon annan vill ha lite filmtips från den tiden så kommer det här:
  • Clueless A parody of Jane Austen's novel Emma, about Cher, a popular girl who spends her days playing matchmaker, helping friends with fashion choices, advising the new girl at school on a makeover, and looking for a boyfriend.
  • Say anything - A noble underachiever and a beautiful valedictorian fall in love the summer before she goes off to college
  • The Breakfast Club Five high school students, all different stereotypes, meet in detention, where they pour their hearts out to each other, and discover how they have a lot more in common than they thought.
  • Fight Club An insomniac office worker looking for a way to change his life crosses paths with a devil-may-care soap maker and they form an underground fight club that evolves into something much, much more...
  • 10 orsaker att hata dig - A new kid must find a guy to date the meanest girl in school, the older sister of the girl he has a crush on, who cannot date until her older sister does.
  • Bend it like Beckham The daughter of orthodox Sikh rebels against her parents' traditionalism by running off to Germany with a football team (soccer in America).
  • Sleepless in SeattleA recently-widowed man's son calls a radio talk show in an attempt to find his father a partner.
  • You've got mailTwo business rivals hate each other at the office but fall in love over the internet.
  • She's all that -  A high school jock makes a bet that he can turn an unattractive girl into the school's prom queen.
  • Medans du sov - Ticket collecting romantic pretends to be engaged to an unconscious man but can't fool his brother
 
 
Ae sen tog idéerna slut.