kaptenisabelle.blogg.se

Förövrigt en bild som är ganska relevant atm

Kategori: Allmänt



En halv livstid

Kategori: Allmänt

Så länge känns det som att jag suttit på bussen. Inte nog med att jag bor långt bort, bussen ska åka runt hela skiten och ta dubbelt så lång tid på sig. 
Men jag är påväg in för att säga upp min lägenhet! Yaaay. Vet inte om jag skrivit det men jag har fått en ny lägenhet som ligger inne i stan. Så sköööönt. Får tillgång till den 1 januari så dags att säga upp den jag har nu. 
Annars är det plugg som gäller idag. Imorgon kommer Nico! 

PS. Perme, det är redan försent för länge sen. 

En till låt!

Kategori: Allmänt

 
 
Lite annorlunda sort kanske, haha. Ewe skickade den till mig för ett tag sen, tänkte väl mest "vad i HELVETE är det här?"
Nu lyssnar vi på den varje dag i skolan, är lite "mitt gängs låt" - låter astöntig, både att jag har ett gäng och att vi har vår egen låt, men bara så ni ska förstå vad jag menar ;)

En låt som berör på djupet

Kategori: Allmänt

Som de flesta redan vet älskar jag The Fault in Our Stars, skriven av John Green. Han postade en video på sin Tumblr, och ja. Jag får tårar i ögonen varje gång. En kille skrev en låt inspirerad av boken. Låten i sig är otroligt fin (den handlar ju faktiskt om cancer), men tror den blir hundra gånger bättre om man läst boken. 
 
Lite bakgrundshistora först, låten börjar 2:05 om ni vill hoppa dit :)
 
 

Inte världens mest produktiva dag

Kategori: Allmänt

I måndags satt jag till 5 ock igår samt idag satt jag till 6 kvar på skolan och pluggade. Visst får man kanske inte lika mycket gjort som om man skulle suttit själv, men å andra sidan hade jag dels aldrig satt mig och pluggar och om jag skulle stött på svåra grejer skulle jag gett upp, istället för att som nu ge sig fan på att klara det tillsammans. Idag satt vi dock 13 pers i ett pyttelitet grupprum, var lite svårt att koncentrera sig. Plus att jag körde biologi för en gångs skull och fick rabies på personen som gjort instuderingsfrågorna. 




Kul

Kategori: Allmänt

 

Smsgruppen vi alla älskar att hata

Kategori: Allmänt

När vi började i klassen skapade vår lärare en smsgrupp där alla i klassen är med. Den är FÖRJÄVLIG, kan ha 50 sms om jag inte kollat på mobilen på några timmar. Icebreakern i klassen, om man inte vet vad man ska prata om är smsgruppen. Om mobilen samarbetar får ni några godbitar här.

The lake house trailer

Kategori: Allmänt

 
Vissa personer - JA EWE JAG SYFTAR PÅ DIG - behöver ibland en spark i baken till att se fantastiska filmer. Så här kommer en liten knuff iallafall!
 

Nu börjar det på riktigt

Kategori: Allmänt

Okej. SÅ. Nu är jag typ frisk, så jag får väl ta och göra en riktig uppdatering. I fredags var det upprop, och alla som ska läsa basåret delades in i 4 klasser, de gick efter efternamnen så jag hamnade i A-klassen (alla med efternamn på a-d). Tog mod till mig innan och pratade med en tjej, självklart hamnade inte vi i samma klass. Men men!
 
Sen har det varit nollning hela helgen, men jag har ju legat hemma i soffan så jag har inte varit med. Missade att köpa biljetter (för man var tvungen att köpa alla i fredags tydligen) så det igår och ikväll missar jag också. Men imorgon är det "kalasmottagningen", vad nu det är, och Hoffmaestro spelar. Så det ska nästan alla i klassen gå på, är ju gratis också. Och på torsdag är vi ett gäng som ska dra på Torsdagsklubben. 
 
Har högskoleprovet 26/10, tenta på matte a+b+c 28/10 och tenta på biologi a 1/11. AARÅ. De har angivit hur många timmar de rekomenderar att man pluggar hemma i varje kurs, vi räknade ut att det blir typ 2,5 timme matte och 2 timmar biologi om dagen. Utöver lektioner och föreläsningar. Har redan hamnat efter i matten, haha. Men jag längtar lite till biologin, verkar vara mycket sånt som jag läste på gymnasiet haha - etologi, ekologi osv.
 
Nae, dags att börja med matten nu då!