kaptenisabelle.blogg.se

Okej!

Kategori: Allmänt

Jag har varit för lat de senaste dagarna för att blogga ordentligt. Så får väl ta tag i det nu!
Har sliceat av min fingertopp, för en gångs skull var det INTE papercut (som alla mina andra fingrar har), utan min fina kniv som jag har på jobbet. Men men, jag är van vid att blöda på jobbet! Har för övrigt fått fler timmar, så nu jobbar jag 8 timmar om dagen (minst), vilket är nice! Fast jag är helt slut när jag kommer hem, men då ska man laga mat! ÅÅÅ vuxenlivet.
Har även fått mitt norska personnummet nu, så ÄNTLIGEN kan jag skaffa bankkonto och börja få lön. Ska bara få tid att gå till banken först.
Har bokat tåg hem nu också,  2 helger på rad blir det :)
Läser även Safe Haven av Nicholas Sparks, mest för att jag inte kunde vänta på filmen. Den är bra. Så ni vet.
Imorgon ska jag på Afterwork med Nico och Nadia, och säkert några fler.

tomatsås, lök och makaroner till middag!

Kategori: Allmänt

Värsta lyxen ju. Igår år jag vita bönor och korv... MEN i förrgår gjorde jag hemmagjorda köttbullar. Som blev ganska äckliga men whatever. Husligt.
Åker hem första helgen i april. Bästa: ingen i min familj är hemma. Inte ens mamma. FÖR I HELVETE. Men jag är tydligen ledig några dagar veckan innan påsk, kanske ska pallra mig hem då också?

Då kör vi ett inlägg från mobilen!

Kategori:

Ligger i sängen och är astrött. Det bästa med att jag börjar jobba 3 är att jag inte behöver sätta väckarklockan. Mmmm. Fast jag brukar vakna vid 9 ändå.
Är fortfarande bajsigt förkyld, men nu kan jag inte andas längre eftersom jag är så täppt. Frågan är om man ska ta lite nässpray. Det som säger emot är 1: jag orkar inte resa mig ur sängen och 2: jag blöder näsblod av det.

Nämen oj, ett till inlägg?

Kategori: Allmänt

I brist på annat att göra. Sitter och lyssnar på lite musik, försökt hitta lite ny musik. Slutade med att jag inte kan sluta lyssna på 1: U.R.A. fever och 2: Ett fel närmare rätt. Fast mest U.R.A. fever.
 
"Go ahead and have her, go ahead and leave her.
You only ever had her when you were a fever.
I am a fever, I am a fever, I ain't born typical."

Får kramp i magen av längtan

Kategori: Allmänt

Längtar som ett "jagvetintevad" till den här filmen. Kan den komma ut igår helst? Lär ju bli årets bästa film. Älskar Mia, älskar Matthew, och gillar Nicole helt okej! NU.

Exakt tre veckor i Nörwaj

Kategori: Allmänt

Nästan på timmen faktiskt.Och det firas med en rejäl jävla förkylning. Lätt hänt när alla tre av mina roomies jobbar på dagis och drar hem baciller? Think so. Värsta är att det kittlar som ett as i näsan, fattar inte. Har aldrig haft en sån förkylning innan. Går typ runt och tjuter på grund av kittlandet också. 
Skulle vart utgång ikväll (tredje helgen i rad, är ni inte chockade?) men på grund av ovanstående information stannar jag nog hemma istället.
Dagen har spenderats med Dvärgen Perme, först kinesmat, sen Wayne's (för där har vi aldrig varit innan) och så häng i hennes crib. Jag klagar inte över den dagen! (Trots att hon hatar kineser och inte vet vem Tim Burton är). 
GULLIG som hon är tillägnade hon ett helt inlägg till mig, men jag är inte så töntig så hon får bara två vackra bilder.
 

Vill döda någon

Kategori: Allmänt

Kommer hem efter en ganska stressig dag på jobbet, lite halvfökyld, tokhungrig och bajstrött. Lägenheten är tom - på folk iallafall. DET ÄR FUCKING DISK ÖVERALLT, DET LIGGER EN GITARRJÄVEL I MIN SÄNG... VARFÖR??????????????????????????

En väldans massa Marklund

Kategori:

Ligger just nu i Beccas säng. Hon är bortschasad till att få sova på en madrass på golvet. Anledningen är att Annas pappa och systrar är här då Emma och Sara (dvs systrarna) har tagit min säng då den är bredast, och Becca åker hem i helgen så jag fick hennes säng :)
Idag hängde jag med Amanda innan jag drog till jobbet, mycket trevligt! Imorgon har jag tvätt-tid, inte lika trevligt.

Grattis på födelsedagen brudar!

Kategori: Allmänt

Glömde ju och det gick inte redigera inlägget

Kategori:

Jag älskar Oslo, samtidigt som jag insett att jag är en lantmänniska. Jag ska definitivt bo på landet med en trädgård och hund och katt när jag får möjligheten.
Något jag däremot inte älskar är det norska språket. De som säger att det inte alls är svårt (host, Lotti) vet inte vad de pratar om. Tur att dom fattar vad jag säger iallafall

Livet i Norge

Kategori:

Tänkte mig på en liten sammanfattning av hur jag har det i Norge. Vissa saker kan bli upprepning, men det får ni stå ut med.
Jag flyttade hit den 2/2, efter att av och till varit arbetslös sedan i höstas. Alla vänner var borta, och de som var kvar var ändå långt bort och man fick betala en förmögenhet på att resa till varandra. Så jag kände att något var tvunget att hända. Egentligen vågade jag väl inte, men jag flyttade ändå.
Det var en hel del trassel med två tjejer som jag skulle bott med egentligen efter att jag skaffade boende på egen hand tillslut, vilket kändes väldigt jobbigt eftersom jag skulle resa hit med dem. MEN vi hittade inte varandra på tåget ändå.
Iallafall. Jag bor sedan ungefär 2 veckor tillbaka i Majorstuen, som är en del av Oslo. Jag bor tillsammans med Linnea, Anna (som jag gick högstadiet med),och Becca, som jag delar rum med. Vi bor i en trea med 2 sovrum, vardagsrum med en kokvrå, en toa och så balkong.
Min första vecka tog jag det mest lugnt, hittade en karta över Oslo så jag gick runt och försökte lära känna stan lite. På lördagen provjobbade jag på en nattklubb där de hade ett event, som servitris/hissvakt. Jag kände mig väldigt malplacerad och tackade nej till jobbet. I en och en halv vecka nu har jag arbetat på ett lager med att packa läkemedel. Jag jobbar 3 till 7, men det blir ofta övertid till 8. Jag hoppas att jag kan få mer timmar, jag kan leva på lönen jag får nu men jag kommer inte kunna spara något. Och det skulle ju vara kul.
Nästa månad tänkte jag även skaffa gymkort, Becca och Linnéa älskar att gå till gymmet så jag tänkte att de kunde få smitta mig med den känslan.
Men där har ni en liten sammanfattning! Kanske bara var sånt ni redan visste, men whatevs.

Nej, inte direkt en bra kväll

Kategori:

Becca joinade mig på kafét så vi satt och snackade med Emma ett tag. Sen när vi kom hem hade dom andra två planerat förfest och utgång. Först va jag astagg men det rann ut i sanden efter ett tag, lyckades få upp humöret ett tag men... En för min del väldigt misslyckad kväll. Lite för nykter, lite för mycket hemlängtan, lite för otaggad. Men dom andra hade askul så det var väl bra iallafall!
Nu tänker jag försöka dämpa min ångest lite med Paolo.

I Solli at the moment

Kategori:

Sitter på Emmas jobb, Wayne's i Solli. Har haft en trevlig pratstund med henne när hon hade rast, och även pratat med diddi på Skype. Men det gav upp. Säkert hennes internet. ;)
Sitter nu och väntar på att Becca ska svara på mitt sms om att joina mig :) får jag inget svar drar jag väl hem igen :)

Y U so perfect?

Kategori: Allmänt

Don't nobody know my troubles but God

Kategori:

Jag dissade filmen, Paolo och jag ligger och gosar i sängen istället.
Vill egentligen inte erkänna det men jag har börjat få hemlängtan. Innan jag åkte hit kändes mitt liv på topp, som jag sa till Nico idag - då var första gången på flera år, om ens någonsin, som jag tänkte "fan va bra mitt liv är ändå". MEN då kan det ju bara bli sämre, vilket börjat hända nu. Eller inte så mycket att det är dåligt, mer att det inte är sådär underbart bra längre. Men men, det höll i sig i 2-3 veckor iallafall.
Jag vill vara en fruktansvärt positiv person, om inte utåt sett så åtminstone för mig själv. Så det ska bli mitt nya mål.
Ja. Godnatt.

Såhär en fredag

Kategori:

Varför är alla mina kära vänner upptagna nu när jag vill prata? Vi sitter och glor på senaste James Bond, men den äääär ju så tråkig.

STAHP!

Kategori: Allmänt

Oj oj oj vad Vampire Diaries spårar ur. 
 

Alltid varit min bästa, kommer alltid vara min bästa

Kategori: Allmänt

Den där mannen alltså. Den där Paolo. Han är något otherwordly. Vad jag än gör i livet kommer jag alltid tillbaka till honom. De senaste dagarna har jag bara lyssnat hans ljuva stämma (bortsett från mitt meltdown igår när One Direction smusslade sig in i min hjärna).
Idag har det varit en Skype-kväll här hemma. Vi har turats om att sitta i sovrummen och skypeat med våra nära och kära. Mitt samtal gick först till Ewe och sen till Lotti, som frågade ut mig om mina matvanor. Jag sa bara att jag inte äter jättebra, hon behöver ju inte veta att jag bara ätit nudlar den här veckan. MEN hon tvingade mig att slänga ihop något nu så jag och Paolo sitter och har en mysig alla hjärtans dag-middag. 
 

Nämen idag är ju alla hjärtans dag!

Kategori: Allmänt

Igår var jag som sagt var på bio med Nico och Perme, men Ego har inte kommit ut här en så det blev Django Unchained. Vilken film.... Helt genialisk. Liiiiiiiiiite väl brutal ibland men det andra vägde upp, älskade scenerna med endast musik i bakgrunden.
Men iallafall! Har fått schema för jobbet. Jobbar 4 timmar de kommande 2 veckorna. Hoppas på mer sen. annars måste jag söka något nytt :/ Men idag jobbar jag samtidigt som Nico så det är niiiiice.

PS

Kategori: Allmänt

Jag fick skäll av tanten på Skatteetaten för att jag "påstod" att min chef sa att han inte kunde skriva kontrakt utan mitt norska personnummer. För det hittade jag på bara sådär. Tacka Gud för att jag fick med mig hyreskontraktet iallafall då. Annars hade det varit kört.

20 dollars in my pocket

Kategori: Allmänt

Börjar som sagt var jobba tre idag. Har varit på Skatteetaten idag, där den första tanten jag pratade med var extremt otrevlig och den andra inte heller ansträngde sig för att bli omtyckt. Men som jag tolkade det kommer jag om några dagar vara skriven här i Norge!
Har även tvättat och städat lite här hemma idag. Så vuxen!
Imorgon blir det förhoppningsvis bion "Ego" med Nicolina och Permeliten.

Smärta i rygg och fötter, men lycka i kroppen!

Kategori: Allmänt

Jobbat första dagen på Nicos jobb idag, ett lagerjobb. Att säga att det var kul är väl kanske att ta i, but I like it! Imorgon ska jag försöka fixa ett norskt personnummer, så att jag kan skaffa bankkonto+bankkort, och lite annat smått och gott! Lite nervös eftersom norskan fortfarande inte är helt förståelig, men jag jobbar på det :) Work 15-19 resten av veckan. 
Först av mina roomies i säng inatt, första gången sen jag flyttade hit!
Godnatt my darlings.

Bakisdag

Kategori:

Inget bakis! Mest trött. Och ofräsch. Drog med tjejerna till Akerbrygge och drack kaffe, sen köpte vi med oss mat från donken och BK. Nu sitter vi bänkade i soffan framför The Day After Tomorrow, och sen blir det nog Final Destination 3. Mys!
Imorgon ska jag jobba :)

04.17

Kategori:

Fortfarande full. Blööööö. Hade en väldigt intensiv och stressig första dag på jobbet på en nattklubb, 8 timmar med typ en minuts rast (hann käka en sparris). Så när jag kom hem hävde jag i mig sprit för att komma ifatt mina roomies. Härligt bra kväll! Precis hemkommen, käkat nudlar. Mmmm. Nu ska jag sova. Imorgon blir det bakisdag på Akerbrygge!

Lite fler bilder på mitt crib!

Kategori: Allmänt

Det är ju inte världens mest städade at the moment men ;)
 
 

Såg just min tabbe

Kategori: Allmänt

Filmen heter ju "Hur man blir av med en kille på 10 dagar", inte man. Nu tänker jag gå till "politistasjon" och fixa med ett bevis på att jag inte gör droger.

Blir förbannad på hur norska systemet funkar

Kategori: Allmänt

För att få ett bankkonto bland annat här i Norge måste man ha ett så kallat d-nummer, vilket är typ personnummer. Men för att få ett d-nummer måste man först ha ett arbetskontrakt. Okej, fine. Inte så avancerat. MEN sen idag när jag var på möte med chefen på mitt nya jobb, säger han att han måste ha mitt norska personnummer för att kunna skriva kontrakt. Men okej, det är fint. Jag blir inte alls galen. Bästa är att jag tänkte att jag skulle gå till skatteetaten och prata med dom, så jag försökte googla på vart dom finns. Men jag hittar inget. MORR.

Jag vill förtydliga en sak

Kategori: Allmänt

Mitt namn, Kapten Isabelle, kommer av mitt Instagram-namn Kaptenawesome som i sin tur kommer från Captain Awesome i Chuck, men det är en annan femma. Poängen är att Awesome och Isabelle har bytt plats, vilket betyder att det betyder samma sak. Just so you know.

Hungrig

Kategori: Allmänt

Är hungrig som tusan, varje gång det kurrar i magen tar jag upp mobilen och tittar bland mina appar. Som att det skulle finnas en app som ger mig mat.
Om ändå.

Underbar film

Kategori:

Sitter med Anna och glor på Hur man blir av med en man på 10 dagar. Sjukt kul film. "På grund av djup förnedring har krigarkungen tillfälligt abdikerat."
Imorgon ska jag sitta och söka jobb. Hoppas dock på det jag ska på intervju för på fredag :)

Första inlägget!

Kategori: Allmänt

Jag bestämde mig för att byta blogg :) Den andra skapade jag för så länge sen, det finns så mycket skit där. Och jag kände för att börja om :) Så välkomna hit!
Jag skulle hängt med Permeliten idag, men hon dissade mig för att jobba. Fick även ett väldigt efterlängtat samtal idag, men det gick inte så bra som jag hoppats. Bara att leta vidare! Alla tjatar om att jag ska jobba på en jädra "barnhage" men barn är inte riktigt min grej. Vi får se! Sen har jag ju ingen erfarenhet av att jobba inom restaurang heller. Gräva ner mig i en håla kanske?
Nej. Tänk positivt.

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt

Mitt första inlägg.