kaptenisabelle.blogg.se

Känslan när...

Kategori: Allmänt

1. Diddi äntligen kommit hem
2. Jag och Ewe ska göra något askul på tisdag (vet inte om det är en hemlis vad vi ska göra? Tror inte det men)
3. Det är soligt och jag ligger ute på gräsmattan och äter frukost
4. Jag äntligen är klar med städningen av mitt rum
5. Jag har träningsvärk från att ha sprungit igår (y)

Tror det regnar

Kategori: Allmänt

Men August stannar!

Kategori: Allmänt

Mitt rum at the moment

Kategori: Allmänt

Håller på och rensar. När jag flyttade hem från Norge upptäckte jag att sakerna jag hade med mig knappt fick plats på grund av att jag hade massor av saker innan - saker som jag inte alls saknat eller behövt då jag bott i Norge. Så nu ska det bort!

ÄNTLIGEN

Kategori: Allmänt

Idag är första dagen på tok-länge som jag inte haft något alls inplanerat. Tar jag en titt i kalendern så ser jag att det är minst en månad, om inte mer. Har haft så mycket att göra, och umgåtts med folk hela tiden så man inte riktigt kan göra som man vill. Inte för att det är något fel att umgås med folk, känns helt knasigt att sova ensam - knappt gjort det sedan jag flyttade till Norge i februari, sen när jag kom hem umgicks jag ju med Mickan i en vecka och sen Ewe i några dagar. Kan erkänna att jag sov asdåligt inatt. Men "sov" till 1 idag, tänkte först glida runt i pyjamas hela dagen, men sen klädde jag på mig och snodde bilen för att handla lite krubb. Har sen haft lite "se på film och läsa bok"-dag. Behövligt. Funderar på att ta en till sån dag imorgon också, bara för att jag kan. 
OCH SNART KOMMER DIDDI HEEEEEEEEEM.
 
"And if we only die once I wanna die with you"

Böcker böcker så långt ögat ser

Kategori: Allmänt

Vill bara påpeka att jag redan hade 35 olästa böcker i min bokhylla. Har ju så mycket att välja mellan att jag inte vet vad jag ska börja med. Så då köper jag fler böcker istället xd

We don't know our names, bla bla bla bla bla bla bla bla bla

Kategori: Allmänt

När man har sådär på tok för mycket att berätta så det blir inget alls.
Men okej. Lurade Ewe att jag skulle tillbaka till Norge efter midsommar, åkte med hennes syrra till deras sommarstuga och överraskade henne. Var där måndagen, tisdagen och var tvungen att åka hem idag (onsdag) för jag skulle till frisören, vilket tog lite över 3 timmar. Wiiii. 
Sen kliade det som FAN i fingrarna efter att få shoppa lite, har knappt gjort det under tiden jag bott i Norge, verkligen försökt stå emot. Tycker även jag kan få unna mig lite saker jag verkligen velat ha ett tag. Så förra veckan inhandlade jag en flaska Moroccanoil och en parfym, "rosa äpplet", också känt som DKNY Fresh Blossom. Och idag blev det liiiiite för mycket saker... Två nagellack, mascara och en skjorta från HM, 5 böcker från Bokia, 1 bok från BokCDMedia (eller vad nu affären heter), och lite annat småplock. OCH eftersom vissa saker jag ville ha inte gick få tag i på stan så fick jag beställa hem, så det blev 3 böcker till, en hårinpackning och en hårborste. 
JA JAG ÄR NÅGRA KRONOR FATTIGARE. Men glad ändå!

Öa

Kategori: Allmänt

Nu är tredje dagen på öa (som invånarna säger) påbörjad, det vill säga Käringön. Har med mig Mickan också. Har det asmysigt och igår badade vi för första gången! I havet, burr. Hoppas det blir fint väder idag, vi ska måla båten.
(Ps. Jag gav upp det där med Teen Wolf-utmaningen)

Hets hets hets

Kategori: Allmänt

Har så mycket att göra, aaa vart är all tid?

Dagen

Kategori: Allmänt

Satte väckarklockan på halv 8 imorse, blev visst 10. Oups. 10 är å andra sidan tidigt för mig. Har bland annat packat upp, varit och firat två ursöta tvillingtjejer som fyller 1 år på tisdag, kört bil för första gången på ett halvår, träffat Klimpen en kortis och haft mamma över på middag!
Imorgon ligger träningspass, rumsstädning, ärenden i stan samt träffa storasyster på schemat! Klockan satt på 8, får se om jag lyckas då...

Dag 5 I guess

Kategori: Allmänt

Blev ingen igår för jag inte har någon favorit-gif, och för att det inte går lägga ut gifs på bloggen vad jag vet. Här är iallafall min favoritbild på hela gänget! (Var tvungen att googla, inte ens jag är så nördig att jag har en favoritbild på dom)

Sluta ring med dolt nummer då!

Kategori: Allmänt

Älskade SJ

Kategori: Allmänt

- Said no one ever. Börjar resan med att de säger att det är signalfel. Jahopp. Första tåget kommer fram till K-Holm 1,5 timme försent. Vilket leder till att jag missar tåg nummer 2. Så nu sitter jag här i 1,5 timme och väntar på nästa tåg.

Uppe med tuppen

Kategori: Allmänt

Åker hem idag, ska bli så sköööönt. (Mamma om du läser det här, säg inget till Lotti). Drar typ direkt till ön sen, antagligen på måndag. Åå joy. Men tack vare en viss Permestam sov jag bara 3 timmar inatt. Hon lurade med mig ut på några glas öl igår. Innan dess käkade jag på asiatisk restaurang med Anna (inte hon jag bor med), Pauline och Andrea vilket var nice!
Ni vet säkert om att jag är ett pedantiskt kontrollfreak. Det ni kanske inte visste är att jag även är paranoid. Som tex när jag hör en helikopter eller ser ett lågt flygande flygplan tänker jag alltid "bomb". Igår inträffade två incidenter som gjorde mig fruktansvärt nervös. Nummer 1 var när jag skulle gå på tbanan och det står en ensam portfölj där. Jag tänker inte "å stackare som glömt sin väska". Nej nej. Jag tänker "det där är en bomb, går jag på tbanan kommer jag dö". Det var nära att jag inte gick på utan väntade på nästa.
Den andra grejen är att jag trodde jag skulle bli våldtagen när en man blockerade vägen för mig igår när jag var påväg hem. Det blev jag inte

Dag 3

Kategori: Allmänt

När Allisons visar att hon har en kondom för sin pappa och faster, haha..

Till den det berör

Kategori: Allmänt

Kära medmänniska. Jag är välsignad med ett ohyggligt temperament och en galet kort stubin. Vet inte om det är genetiskt - annars har jag väl bara fått den guldklimpen i min personlighet. Finns dock vissa saker som gör mig RASANDE, som nog egentlig är lite löjligt. Bland annat: tröga människor, datorer som är sega eller laggar, folk som inte svarar i telefon OCH... NÄR FOLK RINGER FLERA GÅNGER MED DOLT NUMMER UTAN ATT LÄMNA MEDDELANDE. LÄGG AAAAAAAAAAAAAAAAAV.

?

Kategori: Allmänt

Sånt här skrämmer verkligen skiten ur mig.
Om han är skyldig - över att det faktiskt finns människor som gör så mot andra människor och inte minst sina egna barn, och att han kanske kommer gå fri.
Om han är oskyldig - att dottern kan göra så mot en annan människa, förstöra en människas liv så, och framförallt sin egen pappa, och att han fått avtjäna 9 år i fängelset i onödan.
Oavsett skrämmer det mig. Och det faktum att ingen utom de två faktiskt vet helt vad som hänt.

Dag 2, favorite couple

Kategori: Allmänt

Skiter i att dom faktiskt inte är ett par. Sterek är underbara.

I brist på annat

Kategori: Allmänt

Challenge accepted. Av uppenbara skäl blir den första Stiles Stilinski.

Ööööh

Kategori: Allmänt

Festival

Kategori:

Försökte lägga upp ett inlägg med bar bilder men det ville inte bloggen så det får bli ett tråkigt med text istället. Helgen har kort och gott varit kul! David Guetta, Aoki, Alesso och Axwell bland annat, goa vänner, underbart väder och ett gott humör, blir det bättre? För att inte nämna att det skedde i Sverige. Få se om jag kan få upp en dräggig bild på Oskar och Nico. (Det gick inte)

Få låtar går att lyssna på så mycket...

Kategori:

... Som Death Cab For Cuties låt "I will follow you into the dark", så skönt gung, och så bra text. Nog om det. Imorgon är det en helt annan sorts musik som gäller. Sätter mig på bussen halv 11 för att pallra mig till Sverige, fina vänner, och parthey. Vad gör hon uppe såhär sent då, speciellt med tanke på att hon jobbat 12 timmar idag, undrar ni nu. Jo serrni, har några vänner som bor precis ovanför mataffären. Var inne och handlade proviant till bussresan, när jag kommer ut kikar jag upp och ser att de har party på balkongen, och när jag ropar hej sticker min kära rumskompis Linnea ut skallen och skriker att jag ska komma upp. Så blev bjuden på lite rosevin innan dom drog vidare och jag drog hem. Nu sitter jag och väntar på att mitt nagellack ska torka så jag kan zzzzova.
God helg allihopa!
Ps, Dagens norska ord är "pent" som enligt google translate betyder snyggt, personligen trodde jag det betydde söt/vacker. Men det är ju å andra sidan ganska likt.

Småfnissar fortfarande

Kategori:

Lite av dagens funderingar

Kategori: Allmänt

  • Otroligt hur fult och irriterande det är att norrmännen säger "mm" till allt.
  • Folk som är sådär riktigt duktiga på att rita gör mig avundsjuk.
  • Mitt jobb har krympt mitt tålamod till  minus 175.
  • Norrmän är fysiskt och psykiskt okapabla till att gå normalt över en väg/övergånsställ.
  • McDonalds-mat är inte lika gott som man tror när man står och beställer.
  • Bästa comebacken någonsin måste ju vara "Skit på dig" (som Linnea slängde till med idag). Helt utan känsor ska det vara.
  • Har tappat min skrivande svenska. Känner mig lite halvt dyslektis. Ibland måste jag googla stavningar. 

Vet ni hur länge jag längat?

Kategori:

Hittade precis en jättebra version av Stoker. Dör. Har nog väntat och längtat i ett år. Tänker njuta rejält.

Känslan

Kategori:

Kom hem typ 11 igår, var tvungen att laga matlåda då. Försov mig imorse, hann inte se hela avsnittet. Dör. Inte blir det lättare av sakerna Ewe skriver, och att en kille på jobbet sa att det var den "sykeste episoden han sett". Som sagt va, dör.

Taskigt väder

Kategori:

Söndag idag

Kategori:

Den här bilden är rolig just av den anledningen att enda gången jag rest mig från sängen idag har varit för att gå på toa, fixa mat (läs kaffe, cola och chips), och sen duscha.

Efter mycket (eller inte) övervägande...

Kategori: Allmänt

Har jag nu bestämt att jag ska köpa den där klänningen om den finns kvar när jag flyttat hem.
Ps. Alla borde ladda hem appen Snapchat och adda Kaptenisabelle, för det är askul.

Hade ju mer att säga

Kategori: Allmänt

Verkar som att mitt hemdatum inte är helt spikat än, we will see... Men oavsett så åker jag ju inte hem direkt, åker til käringön först för att umgås med min familj.
Sitter även och internet-fönstershoppar just nu - kan inte köpa något här för att då blir det för mycket packning, och kan/vill inte köpa saker hem förens jag är hemma och kan ta emot det. Men det finns ju så mycket fiiiiint, som den här klänningen från Mango tillexempel.
Sa jag att jag nu har bokat resan till London i sommar? NAJS! Fick låna en annan dator men till slut gick det. 800 kronor tur och retur. Sved ordentligt i plånboken. 
Har även sett färdigt på Game of Thrones! Så nu har jag ingen serie alls att kolla på, what to do.
Dom andra tjejerna drog ut och festade igår, men jag va så tråkig att jag stannade hemma. Jajjamen. Trött och sliten från jobbet, så jädra skönt att bara stanna hemma, kika lite på Grease och så läsa en bok med Paolo i bakgrunden. NAJS. (för övrigt lite jobbigt att NAJS är en interngrej för oss i lägenheten, men jag har börjat säga det hela tiden, på jobbet osv, låter säkert som största tönten.)
AAAAAAAAAAAA NU BÖRJADE DET REGNA, SÅ JÄVLA MYYYYYSIGT.

En natt fylld av drömmar

Kategori:

Hade så många konstiga drömmar inatt - vilket tyvärr betyder att jag inte sovit så djupt. Den dröm jag minns bäst, är den där jag är barnet till Kronprinsessan Victoria och Orlando Bloom. Minns att jag tänkte typ "wow, om jag hade varit deras barn hade jag varit sjukt snygg". Visst, jag tycker dom är assnygga båda två men deras drag ihop? Skulle inte tro det va.
Drömde även att jag blev erbjuden jobb på Mango, fråga mig inte varför. Råkade välta en jättestor hylla där och minns att det var pinsamt. Även i drömmen. Varför just mango undrar ni? Vi har två tjejer som ska bo här i 9 dagar innan dom får tillgång till sin lägenhet, och en av dom har byxor från mango. Första chansen jag får ska jag dit och roffa åt mig ett par.